Sense-In ®

Sense-In ® är kortfattat ett sätt att väva ihop västerländsk forskning med österländska tekniker som yoga, Qi-Gong, andningsövningar. Det grundläggande i Sense-In ® är att vi lär oss teorin bakom varje övning. Varför och hur påverkas vi av andningstekniker? Hur kan vi använda andningen för att balansera kroppen efter stress? Hur påverkar olika rörelser vårat nervsystem? Kan vi träna upp en balans genom fysiska övningar?

Vi går igenom enkel stressfysiologi, på en nivå som alla kan förstå. Du får en liten ny kunskapsnyckel varje vecka, ett skönt yogapass där vi lyfter just det temat och sedan en enkel övning att träna på under en vecka (ofta bara 3-11 min)

Efter 12 veckor kommer du ha,

  • Djupare kunskap om hur du och ditt stressystem fungerar
  • Enkla övningar och nycklar för att själv kunna skapa balans
  • Tekniker för att ta dig tillbaka efter utbrändhet
  • Tekniker för att undvika utbrändhet
  • Genom träning får du ett nervsystem bättre rustat att klara av både mental och fysisk stress
Sense-In ®
Tack för ett underbart pass. Har nog aldrig varit så avslappnad som jag känner mig nu! Ska hädanefter avsätta mer tid till Sense-in passen! Hel och Ny återgår jag till jobbet. Välbehövt och helande!
 
Karolin L
Illustratör
Varför jag väljer Sense in.

I de flesta kurser om stress får en bara en del av kakan. Antingen den mentala delen eller den fysiska. I Sense in får jag hela kakan, sinnet ihop med det fysiska. Jag får lära mig varför de är viktiga ihop för att kunna slappna av i kroppen och sinnet samtidigt!

Daniela får dessutom varje elev, oavsett var den befinner sig i livet att våga blomma ut i Yogans underbara värld.

Pia Högfeldt
  • Du får en användarsida här på BodyNaut.
  • Gå dina klasser i egen takt, när du har tid. Enkelt utan tider att passa.
  • Du får varje vecka en ny nyckel, enkel kunskap/övningar för att skapa balans i nervsystemet.
  • Koppla ihop teorin med praktiska övningar. Enkla hemläxor som ger stora förändringar

Lärare

Daniela Schütt

“Jag vill visa hur vi kan väva ihop stressfysiologi med yoga. När vi förstår kroppens system, så kan vi också förstå hur olika övningar kan påverka och sedan använda detta till att skapa balans.

Det är samma system oavsett om vi är utsatta för våld, trauman eller jobbstress, vi har bara ett stresssystem och förstår vi det har vi nycklarna till att balansera det.” 

Förkunskaper?

Du behöver inte ha några som helst förkunskaper. Alla övningar är enkla som alla kan klara av. Det du kommer få är Aha-upplevelser om hur enkla övningar kan ha stor påverkan på vårt mående och du kommer förstå varför.

Klasserna gör du hemma, det betyder att du behöver ha lite verktyg. Många klasser behövs bara en skön matta att sitta på. Men vi kommer använda verktyg som pinnar (kvastskaft) Bollar för pressur Tennisbollar, vad som helst som är runt, bolster (soffkuddar går bra) samt block.

Det mest går att kreativt skapa hemma om du inte redan har ett litet yogakit.